4 Şubat 2012 Cumartesi

Ziyafet Salatası

Malzemeler
2 Adet enginar
3 Adet patates
1 Kase taze fasulye
10 Adet siyah zeytin
2 Adet soğan
10 Adet kırmızı turp
1 Adet marul veya kıvırcık salata
3 Diş sarımsak
2 Küçük kutu ton balığı
2 Adet küçük domates
6 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı hardal
2 Adet katı haşlanmış yumurta
4-5 Dal maydanoz
Kırmızı pulbiber, sumak
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Patatesleri kabuğu ile haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
  • Fasulyeyi ayıklayıp, doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
  • Enginarı ayıklayıp fasulyenin suyunda haşlayın.
  • Suyunu süzüp küp şeklinde doğrayın.
  • Ton balıkların yağını iyice süzün.
  • Ton balığını tel tel ayırın.
  • Soğan ve turpları ince halkalar halinde doğrayın.
  • Marul veya kıvırcık salata yapraklarını tek tek yıkayıp süzün ve şeritler halinde kesin.
  • Tüm malzemeyi derin bir kaseye alın.
  • Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, hardal, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, sumak yağ ve sirkeyi ayrı bir kapta mikserle çırpın.
  • Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirin.
  • Dilimlenmiş domates, yumurta ve zeytinle süsleyip servis yapın.
  • NOT : Taze enginar yerine konservesini de kullanılabilir.
  • Bu durumda haşlamanıza gerek kalmadan konserve suyunu süzüp, enginarları kullanabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan