Malzemeler
2 Adet enginar
3 Adet patates
1 Kase taze fasulye
10 Adet siyah zeytin
2 Adet soğan
10 Adet kırmızı turp
1 Adet marul veya kıvırcık salata
3 Diş sarımsak
2 Küçük kutu ton balığı
2 Adet küçük domates
6 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı hardal
2 Adet katı haşlanmış yumurta
4-5 Dal maydanoz
Kırmızı pulbiber, sumak
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
2 Adet enginar
3 Adet patates
1 Kase taze fasulye
10 Adet siyah zeytin
2 Adet soğan
10 Adet kırmızı turp
1 Adet marul veya kıvırcık salata
3 Diş sarımsak
2 Küçük kutu ton balığı
2 Adet küçük domates
6 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı hardal
2 Adet katı haşlanmış yumurta
4-5 Dal maydanoz
Kırmızı pulbiber, sumak
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Patatesleri kabuğu ile haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
- Fasulyeyi ayıklayıp, doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
- Enginarı ayıklayıp fasulyenin suyunda haşlayın.
- Suyunu süzüp küp şeklinde doğrayın.
- Ton balıkların yağını iyice süzün.
- Ton balığını tel tel ayırın.
- Soğan ve turpları ince halkalar halinde doğrayın.
- Marul veya kıvırcık salata yapraklarını tek tek yıkayıp süzün ve şeritler halinde kesin.
- Tüm malzemeyi derin bir kaseye alın.
- Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, hardal, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, sumak yağ ve sirkeyi ayrı bir kapta mikserle çırpın.
- Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirin.
- Dilimlenmiş domates, yumurta ve zeytinle süsleyip servis yapın.
- NOT : Taze enginar yerine konservesini de kullanılabilir.
- Bu durumda haşlamanıza gerek kalmadan konserve suyunu süzüp, enginarları kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı
- Patatesleri kabuğu ile haşlayıp, soyun ve küp küp doğrayın.
- Fasulyeyi ayıklayıp, doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
- Enginarı ayıklayıp fasulyenin suyunda haşlayın.
- Suyunu süzüp küp şeklinde doğrayın.
- Ton balıkların yağını iyice süzün.
- Ton balığını tel tel ayırın.
- Soğan ve turpları ince halkalar halinde doğrayın.
- Marul veya kıvırcık salata yapraklarını tek tek yıkayıp süzün ve şeritler halinde kesin.
- Tüm malzemeyi derin bir kaseye alın.
- Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, hardal, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, sumak yağ ve sirkeyi ayrı bir kapta mikserle çırpın.
- Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirin.
- Dilimlenmiş domates, yumurta ve zeytinle süsleyip servis yapın.
- NOT : Taze enginar yerine konservesini de kullanılabilir.
- Bu durumda haşlamanıza gerek kalmadan konserve suyunu süzüp, enginarları kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder