Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Kırmızı Soğan
2 Domates
2-3 Sivribiber
7-8 Kornişon Turşu
5-6 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Limon
Sıvıyağ
Tuz, Pulbiber
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Kırmızı Soğan
2 Domates
2-3 Sivribiber
7-8 Kornişon Turşu
5-6 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Limon
Sıvıyağ
Tuz, Pulbiber
Hazırlanışı
- Bulguru bir kaba koyup, üzerine 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyun ve yumuşayıncaya kadar bekletin.
- Soğanları soyup, küp küp doğrayın ve tavada sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
- Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Maydanozu ayıklayıp kıyın.
- Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
- Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.
- Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
- Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
- Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
- Servis tabağına alın.
0 yorum:
Yorum Gönder