5 Aralık 2011 Pazartesi

Bulgurlu Salata

  
Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Kırmızı Soğan
2 Domates
2-3 Sivribiber
7-8 Kornişon Turşu
5-6 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Limon
Sıvıyağ
Tuz, Pulbiber

Hazırlanışı
  • Bulguru bir kaba koyup, üzerine 2 parmak geçecek kadar kaynar su koyun ve yumuşayıncaya kadar bekletin.
  • Soğanları soyup, küp küp doğrayın ve tavada sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Maydanozu ayıklayıp kıyın.
  • Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
  • Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.
  • Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
  • Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin.
  • Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
  • Servis tabağına alın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan