4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Kol Kızartma



Malzemeler
1 Adet kuzu kol
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı salça
1-2 Diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.
  • Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün.
  • Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin.
  • Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz.
  • Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin.
  • Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın.
  • Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan