5 Aralık 2011 Pazartesi

Balık Çorbası



Malzemeler
1 Adet palamut
1 Adet havuç
2 Adet patates
1 Adet soğan
2 Adet defne yapağı
Birkaç dal maydanoz
5-6 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
1 Kahve fincanı elma sirkesi
Tuz

Hazırlanışı
  • Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
  • Sebzelerin kabuğunu soyun.(havuç,patates, soğan)
  • Tencereye akatarın.
  • Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin.
  • Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin.
  • Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin.
  • Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın.
  • Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın.
  • Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
  • Tencerede tereyağıyla unu kavurun.
  • Sebze suyunu ekleyin.
  • Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin.
  • Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın.
  • Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan