5 Aralık 2011 Pazartesi

Közlenmiş Kırmızı Biber


Malzemeler
4 Kilo Kırmızı Et Biberi (Buruşuk Olmasın Soyulması Çok Zor Oluyor.)
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Sirke
1 Tuz
2 Baş Sarımsak

Hazırlanışı
  • Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın.
  • Fırın tepsisine dizin.
  • Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakika da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir.
  • Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Kolay soyulması için sıcak iken bir naylon poşete koyup 5 dakika bekletirseniz, terleme yapacağı için kabuklar binerlerden kolay ayrılıyor.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, ince doğranmış sarımsağı karıştırın.
  • Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin.
  • Eğer büyük bir kavanoza yerleştirirseniz. Buzdolabında 3-4 ay kalabilir.
  • Sos kullanmadan sadece közlenmiş biberleri buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda da 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarınca sosu ekleyip közlenmiş biberleri servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan