4 Kilo Kırmızı Et Biberi (Buruşuk Olmasın Soyulması Çok Zor Oluyor.)
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Sirke
1 Tuz
2 Baş Sarımsak
Hazırlanışı
- Kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın.
- Fırın tepsisine dizin.
- Fırında 200 derecede 10 dakika bir tarafını; sonra biberlerin altta kalan taraflarını da üste çevirip, 10 dakika da bu tarafını közleyip fırından çıkarın. Bazen bu süreler biberlerin büyüklüklerine göre değişebilir.
- Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyun. Kolay soyulması için sıcak iken bir naylon poşete koyup 5 dakika bekletirseniz, terleme yapacağı için kabuklar binerlerden kolay ayrılıyor.
- Ayrı bir yerde zeytinyağı, sirke, ince doğranmış sarımsağı karıştırın.
- Derince bir kabın içine önce 5-6 adet biber 2-3 kaşık sos seklinde biberle bitene kadar yerleştirin.
- Eğer büyük bir kavanoza yerleştirirseniz. Buzdolabında 3-4 ay kalabilir.
- Sos kullanmadan sadece közlenmiş biberleri buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda da 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkarınca sosu ekleyip közlenmiş biberleri servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder