Malzemeler
2 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez
5 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz, Pulbiber
devamı aşağıda ...
2 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez
5 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz, Pulbiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Bulgurun üzerine 2 bardak yoğurt döküp bulgur şişinceye kadar 3-4 saat bekletin.
- Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu doğrayın. Taze soğan ve doğranmış maydanozu harmanlayın.
- Bulgura mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.
- Şekilli ve derin bir kalıba alıp kaşıkla bastırarak düzeltin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
- Taze soğanlı karışımla süsleyin.
- Arzu ederseniz zeytinyağını tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Salatanın üzerine dökün.
Hazırlanışı
- Bulgurun üzerine 2 bardak yoğurt döküp bulgur şişinceye kadar 3-4 saat bekletin.
- Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu doğrayın. Taze soğan ve doğranmış maydanozu harmanlayın.
- Bulgura mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.
- Şekilli ve derin bir kalıba alıp kaşıkla bastırarak düzeltin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
- Taze soğanlı karışımla süsleyin.
- Arzu ederseniz zeytinyağını tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Salatanın üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder