Malzemeler
4 Adet Salçalık Kırmızı Biber
3-4 Diş Sarımsak
6-8 Kaşık Yoğurt
3-4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
devamı aşağıda ...
4 Adet Salçalık Kırmızı Biber
3-4 Diş Sarımsak
6-8 Kaşık Yoğurt
3-4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyin.
- Soğuyunca kabuklarını soyun.
- Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.
- İnce uzun şeritler halinde kesin.
- Derin bir kaba alın.
- Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın.
- Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
- Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
- 10-15 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın.
Hazırlanışı
- Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyin.
- Soğuyunca kabuklarını soyun.
- Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.
- İnce uzun şeritler halinde kesin.
- Derin bir kaba alın.
- Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın.
- Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
- Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
- 10-15 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder