4 Şubat 2012 Cumartesi

Tabbule


Arap mutfağının vazgeçilmez mezelerindendir. Tabbule maydanoz salatasıdır. Maydanozu bol olmalıdır; yani kısır gibi değil salatanın içerisine bulgur ilave edilmiş gibi. Bütün malzemeler küçük küçük doğranmalıdır. Özelliği zeytinyağının ve limonunun fazla oluşudur.
Malzemeler
1 Çay Bardağı İnce Bulgur
1 Demet Maydanoz
4 Adet Taze Soğan
2 Büyük Domates
40 gr. Taze Nane Yaprağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
devamı aşağıda ...


Hazırlanışı
  • Bulguru bir kaba alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyun.
  • 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.
  • Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
  • Mümkünse buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
  • Bulgurlu karışımınıza domatesleri, naneyi, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
  • Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.
  • Çay ve beyaz peynirle Tabbulenizi servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan