Malzemeler
5 Adet yumurta
3 Adet domates
2 Çorba kaşığı mayonez
2 Çorba kaşığı ezilmiş peynir
1 Adet limon
Yarım demet maydanoz
2 Dal taze soğan
Defne yaprağı veya dereotu
Tuz
devamı aşağıda ...
5 Adet yumurta
3 Adet domates
2 Çorba kaşığı mayonez
2 Çorba kaşığı ezilmiş peynir
1 Adet limon
Yarım demet maydanoz
2 Dal taze soğan
Defne yaprağı veya dereotu
Tuz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Yumurtaları haşlayıp, soyun.
- Üst kısmını düz kesin ve yumurta sarılarını çıkarın.
- Yumurta sarılarına biraz tuz ilave ederek mayonezle karıştırarak ezin.
- Ezilmiş peynirleri de ekleyerek yeniden karıştırın.
- Bu karışımdan 1 çorba kaşiığı kadar ayırın.
- Kalanına ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu ilave ederek yeniden karıştırın.
- Yumurtaların içlerini bu karışımla doldurun.
- Yumurtaları servis tabağına alın.
- Üzerine 1 dilim limon yerleştirin.(limonlar halka şeklinde kesilmiş)
- Limon dilimlerinin üzerine ortadan ikiye kesilmiş domateslerin arka kısmını ters çevirerek yerleştirin.
- Ayırdığınız peynirli-mayoneli karışımı krema sıkacağına doldurup, domarteslerin üzerine benekler yapın.
- Servis yapacağınız tabağın kenarlarına çiçek şeklinde sıkın.
- Çiçeklerin kenarlarını defne yaprağı veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Hazırlanışı
- Yumurtaları haşlayıp, soyun.
- Üst kısmını düz kesin ve yumurta sarılarını çıkarın.
- Yumurta sarılarına biraz tuz ilave ederek mayonezle karıştırarak ezin.
- Ezilmiş peynirleri de ekleyerek yeniden karıştırın.
- Bu karışımdan 1 çorba kaşiığı kadar ayırın.
- Kalanına ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu ilave ederek yeniden karıştırın.
- Yumurtaların içlerini bu karışımla doldurun.
- Yumurtaları servis tabağına alın.
- Üzerine 1 dilim limon yerleştirin.(limonlar halka şeklinde kesilmiş)
- Limon dilimlerinin üzerine ortadan ikiye kesilmiş domateslerin arka kısmını ters çevirerek yerleştirin.
- Ayırdığınız peynirli-mayoneli karışımı krema sıkacağına doldurup, domarteslerin üzerine benekler yapın.
- Servis yapacağınız tabağın kenarlarına çiçek şeklinde sıkın.
- Çiçeklerin kenarlarını defne yaprağı veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder