4 Şubat 2012 Cumartesi

Taratorlu Karnabahar Salatası


Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Fincan ayçiçek yağı
2 Dilim bayat ekemek içi
50 Gram ceviz veya fıstık
1 Fincan limon suyu
2 Diş sarımsak,tuz
2 Fincan mayonez
Süslemek için :
1 Adet domates
Yarım demet maydanoz
5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın.
  • Yayvan bir salata tabağına dizin.
  • Tuzunu atıp bekleyin.
  • Beklerken taratoru hazırlayın.
  • Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün.
  • Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın.
  • Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin.
  • Sarmısakları da soyup ekleyin.
  • Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin.
  • Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin.
  • 1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın.
  • Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın.
  • Taratoru karnabaharın üzerine yayın.
  • Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin.
  • 10 dakika bekletin.
  • Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin.
  • Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın. 



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan