Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Fincan ayçiçek yağı
2 Dilim bayat ekemek içi
50 Gram ceviz veya fıstık
1 Fincan limon suyu
2 Diş sarımsak,tuz
2 Fincan mayonez
Süslemek için :
1 Adet domates
Yarım demet maydanoz
5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı
devamı aşağıda ...
1 Adet karnabahar
2 Fincan ayçiçek yağı
2 Dilim bayat ekemek içi
50 Gram ceviz veya fıstık
1 Fincan limon suyu
2 Diş sarımsak,tuz
2 Fincan mayonez
Süslemek için :
1 Adet domates
Yarım demet maydanoz
5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın.
- Yayvan bir salata tabağına dizin.
- Tuzunu atıp bekleyin.
- Beklerken taratoru hazırlayın.
- Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün.
- Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın.
- Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin.
- Sarmısakları da soyup ekleyin.
- Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin.
- Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin.
- 1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın.
- Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın.
- Taratoru karnabaharın üzerine yayın.
- Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin.
- 10 dakika bekletin.
- Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
Hazırlanışı
- Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın.
- Yayvan bir salata tabağına dizin.
- Tuzunu atıp bekleyin.
- Beklerken taratoru hazırlayın.
- Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün.
- Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın.
- Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin.
- Sarmısakları da soyup ekleyin.
- Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin.
- Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin.
- 1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın.
- Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın.
- Taratoru karnabaharın üzerine yayın.
- Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin.
- 10 dakika bekletin.
- Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin.
- Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder