Malzemeler
500 gr kıyma
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın.
- Yumurtaları küçük bir kasede iyice çırpın.
- Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi
- yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, yoğurun.
- Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
- Kıymalı karışımı kalıba doldurup, 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
- Susu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.
- Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun.
- Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
- Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın.
- Sıcak domates sosunu üzerine dökün.
- Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder