18 Şubat 2012 Cumartesi

Pirzolalı Patates


Malzemeler

Yarım kilo patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Adet et suyu tableti
1 Tutam maydanoz
Pirzolalar için :
Yarım kilo pirzola
2 Adet domates
1 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Patatesleri soyup, yıkayın.
  • Bir tencereye alın ve sıvıyağı ekleyin.
  • İçine et suyu tabletini katın.
  • Kısık ateşte kendi halinde kızartın.
  • Ateşten indirmeden önce üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
  • Sallayarak karıştırın.
  • Kızgın tavada pirzolaları yağsız olarak kızartın.
  • Başka bir tavada ince doğranmış domatesleri ve biberleri pişirin.
  • Üzerlerine pirzolaları dizin.
  • Tuz, karabiber ve kekik serpin.
  • Etleri ters yüz ederek 10 dakika pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan