18 Şubat 2012 Cumartesi

Patlıcan Kebabı




Malzemeler
4-5 Adet Patlıcan
1/ 2 Orta Yağlı Kıyma
Tuz, karabiber
2 Diş Sarımsak
1 Baş Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su
2-3 adet domates
5-6 adet sivribiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Patlıcanların kabuğu soyulmadan 2-3 er cm. kalınlığında kesip tuzlu suda 20 dk bekletiyoruz.
  • 20 dk sonunda patlıcanları süzüp kuruluyoruz.
  • Kıyma, tuz, karabiber, 2 Diş Sarımsak ve 1 Baş Soğanı rendeleyerek iyice yoğuruyoruz.
  • Yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz.
  • Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz.
  • Üstüne domates dilimlerini ve biberleri diziyoruz.
  • üst kısma zeytinyağı gezdirip folyoyla kapatıyoruz.230 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz,son 10 dakikasında üzerini açarsanız üzerininde kızarmasını sağlarsınız.
  • Afiyet olsun… 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan