Malzemeler
5-6 Adet Patates
Maydanoz
1 Kase Yoğurt
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
devamı aşağıda ...
5-6 Adet Patates
Maydanoz
1 Kase Yoğurt
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak için tencereye koyun.
- Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak top şeklini verin ve ortasına çukur açın.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
- Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
- Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın.
Hazırlanışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak için tencereye koyun.
- Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak top şeklini verin ve ortasına çukur açın.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
- Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
- Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder