4 Şubat 2012 Cumartesi

Patates Mantısı

Malzemeler
5-6 Adet Patates
Maydanoz
1 Kase Yoğurt
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Salça

devamı aşağıda ...



Hazırlanışı
  • Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak için tencereye koyun.
  • Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
  • Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak top şeklini verin ve ortasına çukur açın.
  • Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  • Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
  • Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan