Malzemeler
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Kıvırcık yapraklarını parçalara bölün ve yıkayıp, iyice kurulayın.
- Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin.
- Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik küplere doğrayın.
- Pastırmayı 2 santim genişliğinde şeritlere kesin.
- Sirke, 125 ml sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın.
- Yağının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine çıkartın.
- Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın.
- Üzerine pastırma şeritlerini serpin.
Hazırlanışı
- Kıvırcık yapraklarını parçalara bölün ve yıkayıp, iyice kurulayın.
- Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin.
- Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik küplere doğrayın.
- Pastırmayı 2 santim genişliğinde şeritlere kesin.
- Sirke, 125 ml sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın.
- Yağının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine çıkartın.
- Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın.
- Üzerine pastırma şeritlerini serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder