4 Şubat 2012 Cumartesi

Pastırmalı Yeşil Salata


Malzemeler
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Kıvırcık yapraklarını parçalara bölün ve yıkayıp, iyice kurulayın.
  • Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin.
  • Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik küplere doğrayın.
  • Pastırmayı 2 santim genişliğinde şeritlere kesin.
  • Sirke, 125 ml sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın.
  • Yağının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine çıkartın.
  • Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın.
  • Üzerine pastırma şeritlerini serpin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan