18 Şubat 2012 Cumartesi

Mısırlı Izgara Et



Malzemeler

800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın.
  • Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin.
  • Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin.
  • Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın.
  • Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın.
  • Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün.
  • Yağı teflon tavada kızdırın.
  • Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin.
  • Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan