300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin.
- Margarinin yarısını eritin.
- 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin.
- Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
- Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın.
- Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin.
- Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin.
- Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin.
- Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın.
- Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun.
- Üzerlerine un serpin.
- Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın.
- Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın.
- Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
- Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin.
- 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın.
- Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder