4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Tandır


Malzemeler
800 Gr kuzu kol
2 Adet domates
2 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 Adet sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.
  • Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivribiberi ve maydanoz saplarını yerleştirin.
  • Tuz ve karabiber serpip ayçiçek yağını gezdirin.
  • Tepsiyi 200 dereceli fırına koyun ve et yumuşayana dek pişirin.
  • Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.
  • 1 çay bardağı etsuyunu ekleyerek püre haline getirin.
  • Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirip servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan