Malzemeler
800 Gr kuzu kol
2 Adet domates
2 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 Adet sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber
devamı aşağıda ...
800 Gr kuzu kol
2 Adet domates
2 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 Adet sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.
- Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivribiberi ve maydanoz saplarını yerleştirin.
- Tuz ve karabiber serpip ayçiçek yağını gezdirin.
- Tepsiyi 200 dereceli fırına koyun ve et yumuşayana dek pişirin.
- Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.
- 1 çay bardağı etsuyunu ekleyerek püre haline getirin.
- Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder