4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Şiş


Malzemeler
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet domates
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Kuzu etini tahta şişlere geçirin.
  • Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin.
  • Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın.
  • Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin.
  • Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin.
  • Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın.
  • Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden tencereye alın.
  • Üzerine terbiye suyunu ilave edin.
  • Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan