Malzemeler
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet domates
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat
devamı aşağıda ...
750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet domates
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Etlerin bekletilme süresi : En az 6 saat
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Kuzu etini tahta şişlere geçirin.
- Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin.
- Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın.
- Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin.
- Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin.
- Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın.
- Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden tencereye alın.
- Üzerine terbiye suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder