4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Sultan


Malzemeler
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
  • İyice açıp döverek genişletin.
  • İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
  • Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
  • Orta ısılı fırına verip, pişirin.
  • Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
  • Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
  • Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
  • Eti fırından alıp, dilimleyin.
  • Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan