Malzemeler
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı
devamı aşağıda ...
1 Adet kuzu kol
3-4 Parça kemiksiz kuzu eti
2 Çay kaşığı kekik
2 Çay kaşığı tuz
Milföy hamuru
Sos için :
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
2 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı etsuyu
1-2 Adet defne yaprağı
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın.
- İyice açıp döverek genişletin.
- İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın.
- Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp. hazırladığınız ruloyu sarın.
- Orta ısılı fırına verip, pişirin.
- Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun.
- Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın.
- Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
- Eti fırından alıp, dilimleyin.
- Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder