4 Şubat 2012 Cumartesi

Kuzu Pirzolası Topkapı


Malzemeler
2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 Diş dövülmüş sarmısak
5-6 Adet kırık tane karabiber
1 Tutam kekik
1 Tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı

İç pilavı için :
500 Gr pirinç
100 Gr tereyağı
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 Adet kuru soğan
250 Gr tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
1 Demet dereotu
3.5 Su bardağı etsuyu
Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin.
  • Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.
  • Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın.
  • Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin.
  • 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin.
  • Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin.
  • Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.
  • Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun.
  • Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin.
  • Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
  • Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın.
  • Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.
  • Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan