Malzemeler
2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 Diş dövülmüş sarmısak
5-6 Adet kırık tane karabiber
1 Tutam kekik
1 Tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için :
500 Gr pirinç
100 Gr tereyağı
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 Adet kuru soğan
250 Gr tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
1 Demet dereotu
3.5 Su bardağı etsuyu
Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika
devamı aşağıda ...
2 Adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 Diş dövülmüş sarmısak
5-6 Adet kırık tane karabiber
1 Tutam kekik
1 Tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavı için :
500 Gr pirinç
100 Gr tereyağı
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı çamfıstığı
1 Adet kuru soğan
250 Gr tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
1 Demet dereotu
3.5 Su bardağı etsuyu
Pirincin sıcak suda bekletilme süresi yaklaşık 40 dakika
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tam fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin.
- Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.
- Tencereye zeytinağı ve tereyağını aktarın.
- Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin ve hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin.
- 1-2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin.
- Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlırı ilave edin.
- Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.
- Başka bir tencerede çok az yağla pirinci 6-7 dakika kavurun.
- Ciğerli et suyunu ekleyin ve kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin.
- Sonra ateşi kısarak suyunu çekene dek pişirin.
- Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
- Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ve her iki tarafını kürdanla kapatın.
- Pirzolayı dövülmüş sarmısak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.
- Çiçekyağı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Dilimleyerek sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder