4 Şubat 2012 Cumartesi

Harem Güveci


Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı et
1 adet soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ (arpa şehriye için)
3 adet sivri biber
3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
1 su bardağı arpa şehriye
Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Sos için;
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Çeyrek limon
100 gram rendelenmiş kaşar
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Daha sonra sıvı yağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın.
  • Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın.
  • Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
  • Sosun hazırlanışı; Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın
  • Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip, bir cimcik de tuz atın.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.
  • Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın.
  • Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan