4 Şubat 2012 Cumartesi

Fırında Sebzeli Et

Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
1.5 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
devamı aşağıda ...


Hazırlanışı
  • Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın.
  • Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün.
  • Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın.
  • Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın.
  • Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin.
  • Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın.
  • Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin.
  • Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun.
  • Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun.
  • Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan