4 Şubat 2012 Cumartesi

Ekşili Et

Malzemeler
750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz
devamı aşağıda ...


Hazırlanışı
  • Domatesleri yıkayın.
  • Etleri küçük küçük doğrayın.
  • Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
  • Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
  • Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
  • Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
  • 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
  • Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
  • Tuz ve karabiber koyun.
  • Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
  • Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
  • Sıcak olarak servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan