Malzemeler
750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Domatesleri yıkayın.
- Etleri küçük küçük doğrayın.
- Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
- Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
- Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
- Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
- 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
- Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
- Tuz ve karabiber koyun.
- Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
- Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder