Malzemeler
1.5 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
1.5 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
- Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın.
- Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın.
- 3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın.
- Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
- Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
- Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun.
- Yanına hazırladığınız domates gezdirin.
- Üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
- 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
- Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın.
- 10 Dakika dinlendirin.
- Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin.
- Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder