Malzemeler
6 Adet Dana pirzola
3/4 Su bardağı çiğ pirinç
1 Su bardağı sıcak su
250 gr. domates suyu
6 Adet ince ince yuvarlak kesilmiş yeşil biber
1/2 su bardağı rende kaşar ya da cheddar peyniri
Karabiber
Kekik
Tuz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
6 Adet Dana pirzola
3/4 Su bardağı çiğ pirinç
1 Su bardağı sıcak su
250 gr. domates suyu
6 Adet ince ince yuvarlak kesilmiş yeşil biber
1/2 su bardağı rende kaşar ya da cheddar peyniri
Karabiber
Kekik
Tuz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Genişçe bir tavanın içinde yağda pirzolaları çevirin.
- Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine tuz ekip, etrafına pirinç koyun.
- Suyu, domates suyunu ve baharatları bir kapta karıştırıp, pirzolaların ve pirincin üstüne dökün.
- Tepsiyi alüminyum kâğıt ile sıkıca kapatın.
- Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
- Daha sonra pirzolaların üstüne yeşil biberleri koyun ve biber halkalarının ortasına rende peyniri serpin.
- Ağzını kapatın ve tekrar 10 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder