Malzemeler
8 Adet Dana Bifteği
4 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Kahve Fincanı Sıvı yağ
Karabiber, Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Dilim Parmak Taze Kaşar
4 Dilim Kalınlığında Dana Jambon
devamı aşağıda ...
8 Adet Dana Bifteği
4 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Kahve Fincanı Sıvı yağ
Karabiber, Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Dilim Parmak Taze Kaşar
4 Dilim Kalınlığında Dana Jambon
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Biftekleri birkaç vurarak dövün. kasaba dövdürebilirsiniz. tuzlayın, biberleyin.
- Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine diğer etleri kapatın.
- Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce altını sonra üstünü una, sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın.
- Bir tavaya sıvı yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin.
- Orta ateşte 4'er dakika alt üst ederek altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- Dana Escalope Cordon Bleu’niz servise hazır…
- Not: 'Escalope' parça etlerin iyice dövülerek inceltilmiş haline denir.
0 yorum:
Yorum Gönder