4 Şubat 2012 Cumartesi

Dana Escalope Cordon Blue

Malzemeler
8 Adet Dana Bifteği
4 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Galeta Unu
2 Kahve Fincanı Sıvı yağ
Karabiber, Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Dilim Parmak Taze Kaşar
4 Dilim Kalınlığında Dana Jambon
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Biftekleri birkaç vurarak dövün. kasaba dövdürebilirsiniz. tuzlayın, biberleyin.
  • Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Üzerlerine diğer etleri kapatın.
  • Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce altını sonra üstünü una, sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın.
  • Bir tavaya sıvı yağı koyup hafif kızdırın hazırladığımız etleri tavaya dizin.
  • Orta ateşte 4'er dakika alt üst ederek altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  • Dana Escalope Cordon Bleu’niz servise hazır…
  • Not: 'Escalope' parça etlerin iyice dövülerek inceltilmiş haline denir.  

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan