4 Şubat 2012 Cumartesi

Bezelyeli Kavurma


Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
Yarım paket dondurulmuş bezelye
1 Adet havuç
1 Adet büyük boy soğan
2 Adet sivri biber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.
  • Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.
  • İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.
  • Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
  • İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.
  • İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.
  • Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan