Malzemeler
4 Adet kalem kuzu pirzola
1 Adet patlıcan
Yarım çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı un
1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım adet domates
1 Adet sivri biber
1 Dal maydanoz
devamı aşağıda ...
4 Adet kalem kuzu pirzola
1 Adet patlıcan
Yarım çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı un
1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım adet domates
1 Adet sivri biber
1 Dal maydanoz
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın.
- Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın.
- Tereyağını kızdırıp unu kavurun.
- Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
- Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
- Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin.
- Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder