Malzemeler
2 Parça bütün kuzu beli
Yarım çay kaşığı kekik
Kırık tane karabiber, biberiye
2 Diş kıyılmış sarımsak
4 Adet renkli süs biberi
2 Adet patlıcan
250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları
Zeytinyağı
Tuz
Sos için :
2 Litre soğuk su
1 Adet iri kıyılmış havuç
1 Adet iri kıyılmış pırasa
1 Adet orta boy kuru soğan
3 Diş sarımsak
Maydanoz kökleri
1 Adet defne yaprağı
Tane karabiber
Margarin
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
2 Parça bütün kuzu beli
Yarım çay kaşığı kekik
Kırık tane karabiber, biberiye
2 Diş kıyılmış sarımsak
4 Adet renkli süs biberi
2 Adet patlıcan
250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları
Zeytinyağı
Tuz
Sos için :
2 Litre soğuk su
1 Adet iri kıyılmış havuç
1 Adet iri kıyılmış pırasa
1 Adet orta boy kuru soğan
3 Diş sarımsak
Maydanoz kökleri
1 Adet defne yaprağı
Tane karabiber
Margarin
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın.
- Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın.
- 180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin.
- Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın.
- İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın.
- Sebzelerin rengi değişene dek kavurun.
- Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin.
- Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
- Ağır ateşte 3 saat kayanatın.
- Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.)
- Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun.
- Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
- Çatalla ezerek, püre haline getirin.
- Çok az zeytinyağı ekleyin.
- Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın.
- Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin.
- Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder