4 Şubat 2012 Cumartesi

Baharatlı Kuzu Beli Fırın

Malzemeler
2 Parça bütün kuzu beli
Yarım çay kaşığı kekik
Kırık tane karabiber, biberiye
2 Diş kıyılmış sarımsak
4 Adet renkli süs biberi
2 Adet patlıcan
250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları
Zeytinyağı
Tuz
Sos için :
2 Litre soğuk su
1 Adet iri kıyılmış havuç
1 Adet iri kıyılmış pırasa
1 Adet orta boy kuru soğan
3 Diş sarımsak
Maydanoz kökleri
1 Adet defne yaprağı
Tane karabiber
Margarin
devamı aşağıda ...


Hazırlanışı
  • eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın.
  • Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın.
  • 180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin.
  • Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın.
  • İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın.
  • Sebzelerin rengi değişene dek kavurun.
  • Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
  • Ağır ateşte 3 saat kayanatın.
  • Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.)
  • Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
  • Çatalla ezerek, püre haline getirin.
  • Çok az zeytinyağı ekleyin.
  • Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın.
  • Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin.
  • Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan