4 Şubat 2012 Cumartesi

Avcı Usulü Kuzu Bacağı


Malzemeler
4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su
Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
devamı aşağıda ...

Hazırlanışı
  • Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
  • Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
  • Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
  • Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
  • Unun rengi değişene dek kavurun.
  • 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
  • Yeterince suyu ekleyin.
  • Kuzu incikleri encereye aktarın.
  • Et yumuşayana dek pişirin.
  • Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
  • Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
  • Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
  • Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
  • Sıcak olarak servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan