750 Gr yoğurt,
8 Su bardağı et suyu,
50 Gr margarin veya sıvı yağ,
2 Kahve fincanı un,
Yeteri kadar tuz,
Nane ve kırmızıpulbiber arzu edilirse).
Hazırlanışı
- Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
- Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
- Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
- Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
- İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
- Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
- İsternirse kızgın yağda yakılmış pulbiber ve naneli sosla servis edilir.
- Yoğurt Çorbanız Servise Hazır...
0 yorum:
Yorum Gönder