4 Çorba kaşığı tepeleme pirinç
10 Su bardağı et suyu(2 litre)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı süt(yoksa su)
2 Kahve fincanı su
1 Çorba kaşığı tereyağı(yoksa normal yağda kullanabilirsiniz)
1 Tatlı kaşığı nane
6 Çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 Adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Pirinci temizleyip 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzdürüp bir tencereye koyun.
- Et suyunu ve tuzunu ilave ederek ağır ateşte 20 dakika kaynatın.
- Sonra sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin.
- 10 dakika daha kaynatın.
- Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilave edin.
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra yoğurtla yumurtayı iyice karıştırıp kaynar çorbanın içine yedirin.
- Kaynatmadan hemen servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder