5 Aralık 2011 Pazartesi

Yayla Çorbası


Malzemeler
4 Çorba kaşığı tepeleme pirinç
10 Su bardağı et suyu(2 litre)
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Su bardağı süt(yoksa su)
2 Kahve fincanı su
1 Çorba kaşığı tereyağı(yoksa normal yağda kullanabilirsiniz)
1 Tatlı kaşığı nane
6 Çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 Adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
  • Pirinci temizleyip 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzdürüp bir tencereye koyun.
  • Et suyunu ve tuzunu ilave ederek ağır ateşte 20 dakika kaynatın.
  • Sonra sütle unu iyice karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin.
  • 10 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını nane ile tavada hafif kızartıp çorbanın içine ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynattıktan sonra yoğurtla yumurtayı iyice karıştırıp kaynar çorbanın içine yedirin.
  • Kaynatmadan hemen servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan