2 Çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı kadar ayçiçek yağı
Tavuk suyu veya sade su
1 kase didiklenmiş tavuk but eti
6-7 diş sarımsak
3-4 çorba kaşığı sirke
Tuz
Hazırlanışı
- Bir tencereye unu ve yağı koyun. Tavuk suyu kullanıyorsanız, yağ miktarını biraz azaltabilirsiniz.
- Yağ ve unu, un kokusu gidene kadar iyice kavurun.
- Ardından içine suyu yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamında olacak kadar su ekleyin.
- Topak olmaması için, karıştırmaya devam edin.
- Tuzunu ekleyin ve çorba kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca, içine didiklenmiş tavuk etlerini atın.
- Bir taşım daha kaynayınca altını kapatın. Bir kasede sirke, tuz ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın.
- İsterseniz bu sosu tencerenin içine ekleyebilirsiniz; isterseniz herkes istediği kadar tabağına alabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder