5 Aralık 2011 Pazartesi

Tiritli Rumeli Paçası

 
Malzemeler
2 Adet Koyun Paçası
4 Diş Sarımsak
1/2 Adet Limon
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
2 Litre Su
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Dilim Kızarmış Tost Ekmeği

Hazırlanışı
  • Paçaları temizleyin. 2 lt. su ile beraber sarımısak, sirke, limon, tuz ve biber ile birlikte pişinceye kadar kaynatın.
  • Piştikten sonra suyunu süzüp bir kenara bırakın.
  • Paçalar soğuduktan sonra kemiklerini ayırın.
  • Ayıklanan etleri süzülmüş suyun içine koyun ve 2 dakika kaynatın.
  • Servis için kızarmış ekmekleri tabağa koyun. Üzerine paçayı yerleştirin.
  • İsterseniz yoğurtla birlikte servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan