2 Çorba kaşığı margarin
8 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet büyük boy domates
1,5 Kahve fincanı tel şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz
Terbiyesi İçin :
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limonun suyu
2 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
- Bir tencereye margarini koyarak eritin.
- Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin.
- Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
- Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın.
- Yumurta sarılarını, limon suyunu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın.
- Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin.
- Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
- Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.
- Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder