5 Aralık 2011 Pazartesi

Terbiyeli Şehriye Çorbası

  
Malzemeler
2 Çorba kaşığı margarin
8 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet büyük boy domates
1,5 Kahve fincanı tel şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz
Terbiyesi İçin :
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limonun suyu
2 Çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı
  • Bir tencereye margarini koyarak eritin.
  • Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin.
  • Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
  • Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın.
  • Yumurta sarılarını, limon suyunu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın.
  • Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin.
  • Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.
  • Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan