1 Kg. Temizlenmiş Dana İşkembesi
3 Lt.Su
1 Küçük Boy Kuru Soğan
1 Adet Limonun Suyu
1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
Tuz
Terbiye İçin;
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Limonun Suyu
1 Su Bardağı Su
Sos İçin;
4-5 diş ezilmiş sarmısak
½ su bardağı sirke
Hazırlanışı
- İşkembeyi bol suda yıkarak iyice temizleyin.
- Kuşbaşı doğrayıp 3 Lt. kaynamış suya koyun.
- İçine limon suyu, soğan ve ayçiçek yağını da ilave edip, işkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
- Kaynarken üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
- Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca işkembeyi çok ufak parçalar halinde doğrayın.
- 10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın ve tuzunu ekleyin.
- Terbiyesi için bir kapta yumurta sarısını, 1 limon suyunu, 1 kaşık unu ve 1 bardak suyu iyice karıştırıp işkembe suyundan biraz ilave ederek terbiyeyi ılıştırın.
- Kaynamakta olan işkembe çorbasına azar azar dökerek ekleyin.
- 3-4 dakika kaynatın ve kapatın.
- Ezilmiş sarımsak ile sirke karışımını isteğe bağlı ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder