5 Aralık 2011 Pazartesi

Terbiyeli İşkembe Çorbası


Malzemeler
1 Kg. Temizlenmiş Dana İşkembesi
3 Lt.Su
1 Küçük Boy Kuru Soğan
1 Adet Limonun Suyu
1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
Tuz

Terbiye İçin;
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Limonun Suyu
1 Su Bardağı Su


Sos İçin;
4-5 diş ezilmiş sarmısak
½ su bardağı sirke


Hazırlanışı
  • İşkembeyi bol suda yıkarak iyice temizleyin.
  • Kuşbaşı doğrayıp 3 Lt. kaynamış suya koyun.
  • İçine limon suyu, soğan ve ayçiçek yağını da ilave edip, işkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Kaynarken üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
  • Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca işkembeyi çok ufak parçalar halinde doğrayın.
  • 10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın ve tuzunu ekleyin.
  • Terbiyesi için bir kapta yumurta sarısını, 1 limon suyunu, 1 kaşık unu ve 1 bardak suyu iyice karıştırıp işkembe suyundan biraz ilave ederek terbiyeyi ılıştırın.
  • Kaynamakta olan işkembe çorbasına azar azar dökerek ekleyin.
  • 3-4 dakika kaynatın ve kapatın.
  • Ezilmiş sarımsak ile sirke karışımını isteğe bağlı ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan