Yarım kilo taze fasulye
5 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
- Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, 1 santim genişliğinde küçük parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencereye alarak üzerine tuzlu sıcak su ilave edip, pişirin.
- Margarini bir tavada eritip, unu pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan una azar azar süt ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Karışım boza kıvamına gelince kısık ateşte bir taşım kaynatın.
- Haşlanmış fasulyeleri suyuyla birlikte unlu karışıma ilave edip, 2-3 dakika kaynatın.
- Limon suyu ile yumurtayı çırparak terbiye hazırlayın.
- Karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş yedirin ve tencereyi ateşten indirin.
- Bir tavada tereyağını kırmızıbiberle kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder