5 Aralık 2011 Pazartesi

Taze Fasulye Çorbası


Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
5 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı
  • Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp, 1 santim genişliğinde küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tencereye alarak üzerine tuzlu sıcak su ilave edip, pişirin.
  • Margarini bir tavada eritip, unu pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan una azar azar süt ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Karışım boza kıvamına gelince kısık ateşte bir taşım kaynatın.
  • Haşlanmış fasulyeleri suyuyla birlikte unlu karışıma ilave edip, 2-3 dakika kaynatın.
  • Limon suyu ile yumurtayı çırparak terbiye hazırlayın.
  • Karışımı kaynayan çorbaya yavaş yavaş yedirin ve tencereyi ateşten indirin.
  • Bir tavada tereyağını kırmızıbiberle kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan