1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
2 Adet kabak
8-10 Adet taze fasulye
10-12 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane
Hazırlanışı
- Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
- Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
- Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün.
- Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin.
- Un pembeleşinceye kadar kavurun.
- Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin.
- 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
- Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin.
- Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
- Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin.
- Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın.
- Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın.
- Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
- NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder