5 Aralık 2011 Pazartesi

Taze Bezelye Çorbası


Malzemeler
1 Su bardağı iç bezelye
3-4 Dal taze soğan
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
2 Adet kabak
8-10 Adet taze fasulye
10-12 Su bardağı et suyu
2 Çorba kaşığı pirinç
1 Adet yumurta sarısı
1 Su bardağı süt
Yeterince tuz, karabiber ve kuru nane

Hazırlanışı
  • Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
  • Kabakların üzerlerini kazıyıp, yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin.
  • Fasulyeleri ayıklayıp küçük parçalara bölün.
  • Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları ilave edin.
  • Un pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Bezelye, doğranmış kabak ve fasulyeyi ekleyin.
  • 2-3 dakika daha kavurup suyunu ilave edin.
  • Kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  • Süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe alıp pirinci ekleyin.
  • Pirinç pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin.
  • Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın.
  • Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
  • NOT : Kruton ekmek yapmak için ; bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip yağda kızartın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan