Malzemeler
2 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet patates
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 Çorba kaşığı un
Tuz, karabiber kuru nane
Yeterince su
2 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet patates
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 Çorba kaşığı un
Tuz, karabiber kuru nane
Yeterince su
Hazırlanışı
- Tencereye yağı alıp, eritin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
- Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
- Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun.
- Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- 1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.
- Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin.
- Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin.
- Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin.
- Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin.
- Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin.
- Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder