5 Aralık 2011 Pazartesi

Tatar Çorbası



Malzemeler
2 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet patates
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
2 Çorba kaşığı un
Tuz, karabiber kuru nane
Yeterince su

Hazırlanışı
  • Tencereye yağı alıp, eritin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
  • Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun.
  • Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  • 1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin.
  • Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin.
  • Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin.
  • Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin.
  • Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin.
  • Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin.
  • Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan