1 Su bardağı tarhana
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Su bardağı
Tuz ve kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
- Tarhanayı 1 su bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin.
- Domatesi rendeleyin.
- Biberleri ince ince doğrayın.
- Bu arada tencereye tereyağını alıp, eritin.
- İçine salçayı domatesi ve biberi koyup, biraz yumuşayana dek pişirin.
- Suyu ve tarhanayı ilave edin.
- Kaynayana dek karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca ocağı kısıp, 5 dakika daha ateşte tutun.
- Dilerseniz biraz tereyağında pulbiberi kavurun.
- Çorbanın üzerine döküp, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder