5 Aralık 2011 Pazartesi

Tarhana Çorbası


Malzemeler
1 Çay bardağı toz tarhana
1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı
  • Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
  • Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
  • Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
  • 10 dakika sonra çorbanız hazırdır.
  • Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan