1 Çay bardağı toz tarhana
1 Çay kaşığı tuz
1 Tutam kırmızı biber
2 Çay kaşığı margarin
5 Su bardağı ılık su
Hazırlanışı
- Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
- Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
- Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
- 10 dakika sonra çorbanız hazırdır.
- Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder