5 Aralık 2011 Pazartesi

Şehriyeli Yayla Çorbası

Malzemeler
Arpa Şehriye
1 Litre Et Suyu Veya Su
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tane Yumurta
Tereyağı
Nane
Tuz

Hazırlanışı
  • Arpa şehriye tereyağıyla biraz kavrulur.
  • Üzerine et suyu yada içine et suyu tableti atılmış su eklenir.
  • Bir kapta un suyla ezilir yavaş yavaş yedirerek kaynayan suya eklenir.
  • Bir kapta yoğurt ve yumurta çırpılır çorbadan 1 kepçe alınarak bu karışıma eklenir.
  • Karışım kaynamakta olan çorbaya azar azar eklenerek karıştırılır.
  • 3-4 dakika daha kaynatılır.
  • Nane ve biraz da tuz ilave edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan