1 Çorba kaşığı tereyağı
2 Çorba kaşığı un
3 Adet olgun domates
1 Çorba kaşığı domates salçası
3 Su bardağı süt
3 Su bardağı su
Tuz, tarçın
Hazırlanışı
- Tereyağını tencereye alıp, eritin.
- İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun.
- İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin.
- Topaklaşmaması için devamlı karıştırın.
- Domatesleri rendeleyin.
- Salçayı biraz ılık su ile ezin.
- Domates ve salçayı tencereye ilave edin.
- Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin.
- Tuzunu ayarlayın.
- Kaselere alıp, üzerine tarçın serperek servis yapın.
- NOT : Dilerseniz tarçın yerine karabiber de serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder