5 Aralık 2011 Pazartesi

Süleymaniye Çorbası

 
Malzemeler
250 gr kırmızı mercimek
125 gr ıspanak
125 gr margarin
1 Çorba kaşığı un
Yarım adet havuç
Yarım adet domates
Yarım adet kabak
Yarım adet soğan
Yarım adet patates
2 Diş sarmısak
Yeterince su
1 Çay kaşığı tuz
Köftesi için :
125 gr yağsız kıyma
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
  • Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün.
  • Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin.
  • Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun.
  • 3 su bardağı su ilave edip pişirin.
  • Köftesi için : Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin.
  • Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin.
  • Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın.
  • Ve bu köfteleri yağda kızartın.
  • Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan