6 Çorba kaşığı tarhana
200 gr sucuk
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay bardağı mısırözü yağı
7-8 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Üzerine : Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
- Tencereye yağı alın.
- Küçük doğranmış sucukları ekleyip, kavurun.
- Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin.
- Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ilave edin.
- Salçayı da ekleyip, koyulaştırın.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- 10 Dakika kaynatıp, ocaktan alın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve servis yapın.
- NOT : Tarhananın koyuluğunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
- Verilen ölcüden daha az veya daha çok su ilave edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder