5 Aralık 2011 Pazartesi

Sucuklu Tarhana Çorbası


Malzemeler
6 Çorba kaşığı tarhana
200 gr sucuk
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay bardağı mısırözü yağı
7-8 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Üzerine : Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
  • Tencereye yağı alın.
  • Küçük doğranmış sucukları ekleyip, kavurun.
  • Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin.
  • Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ilave edin.
  • Salçayı da ekleyip, koyulaştırın.
  • Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • 10 Dakika kaynatıp, ocaktan alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve servis yapın.
  • NOT : Tarhananın koyuluğunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Verilen ölcüden daha az veya daha çok su ilave edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan