Malzemeler
Çorba İçin;
8-10 bardak et suyu
1.5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates,2 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 bardak süt,tuz,kırmızı biber
Krep İçin;
1 bardak yumurta
1/4 su bardağı su
150 ml. süt
1 çorba kaşığı erimiş margarin
2 dilim somon füme
2 yaprak roka
Biraz tuz
Çorba İçin;
8-10 bardak et suyu
1.5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates,2 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 bardak süt,tuz,kırmızı biber
Krep İçin;
1 bardak yumurta
1/4 su bardağı su
150 ml. süt
1 çorba kaşığı erimiş margarin
2 dilim somon füme
2 yaprak roka
Biraz tuz
Hazırlanışı
- Mercimeği ayıklayıp,yıkayalım.
- Patatesi soyup,rendeleyelim.Soğanı rendeleyelim ve margarin ile pembeleşinceye kadar karıştıralım.Unu katıp kavuralım.
- Et suyunu,mercimeği ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım.
- Tel süzgeçten geçirelim.
- Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım.
- Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım.
- Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber katalım.
- Çorbayı hazırladıktan sonra bir kenara alalım.
- Yumurta,un,tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım.
- sütü katarak iyice ezelim.
- Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım.
- Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra arkalı önlü kızartıp iki krep hazırlayalım.
- Krepleri bir tepsiye serelim.
- Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım.
- İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder