5 Aralık 2011 Pazartesi

bameSomonlu Mercimek Çorbası


Malzemeler
Çorba İçin;
8-10 bardak et suyu
1.5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates,2 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 bardak süt,tuz,kırmızı biber
Krep İçin;
1 bardak yumurta
1/4 su bardağı su
150 ml. süt
1 çorba kaşığı erimiş margarin
2 dilim somon füme
2 yaprak roka
Biraz tuz

Hazırlanışı
  • Mercimeği ayıklayıp,yıkayalım.
  • Patatesi soyup,rendeleyelim.Soğanı rendeleyelim ve margarin ile pembeleşinceye kadar karıştıralım.Unu katıp kavuralım.
  • Et suyunu,mercimeği ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım.
  • Tel süzgeçten geçirelim.
  • Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım.
  • Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım.
  • Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber katalım.
  • Çorbayı hazırladıktan sonra bir kenara alalım.
  • Yumurta,un,tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım.
  • sütü katarak iyice ezelim.
  • Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım.
  • Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra arkalı önlü kızartıp iki krep hazırlayalım.
  • Krepleri bir tepsiye serelim.
  • Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım.
  • İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan