4 Adet havuç
1 Adet kereviz
4 Adet patates
2 Adet pırasa
Birkaç yaprak lahana
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı un
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
- Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
- Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin.
- Tencereye su ve tuz koyup, haşlayın.
- Başka bir tencereye yağ ve unu koyun.
- Unu pembeleşene dek kavurun.
- İçine kıyılmış maydanoz eklenip, biraz daha pişirin.
- Üzerine yavaş yavaş soğuk ilave edip, patatesler ve haşlanmış diğer sebzeleri ekleyin.
- 45 Dakika kadar kaynatın.
- Karabiber serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder