2 Adet havuç
7-8 Adet taze fasulye
1 Adet kabak
1 Adet Patates
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Hazırlanışı
- Tereyağını bir tencerede eritin.
- İçine ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve hafifçe pembeleştirin.
- Havucu, patatesi ve kabağı soyup, yıkadıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğrayın.
- Taze fasulye ve sivri biberleri ince ince kesin ve tencereye ekleyin.
- Soğanla birlikte bir süre daha kavurun.
- Salçayı ve unu biraz ılık suda eritip, tencereye aktarın.
- Suyunu ilave edip, tuzunu ayarlayın.
- Sebzeler yumuşayana dek pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder