5 Aralık 2011 Pazartesi

Sebze Çorbası I


Malzemeler
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
Birkaç dal ıspanak
2 Çorba kaşığı un
125 Gr margarin
6 Su bardağı su veya etsuyu
Tuz

Hazırlanışı
  • Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  • 2 Su bardağı su veya etsuyunda haşlayın.
  • Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun.
  • Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
  • Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın.
  • Arzuya göre çorbanın içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan